11.7.12

Hvordan komme seg helskinnet gjennom den norske sommeren? Se her!




Når man bor i Norge, blir man etter hvert godt vant til regnfulle somre. Det var da vitterlig ikke slik i gamle dager? Mine barndoms somre var alltid solfyllte, uendelige og bekymringsløse.. Vel, det var den gang. Nå er somrene regnfulle, korte og fulle av bekymringer. Eller noe sånt. Derfor har jeg klekket ut noen fine ting vi kan gjøre dersom sola lar vente på seg, slik at vi kan bekjempe den plagsomme og nå stadig mer utbredte sommerdepresjonen!


  1. Studér butikkenes høstkolleksjoner inngående (på nettet selvsagt, så du slipper å bevege deg ut i ruskeværet). Det er jo like greit å forberede seg på høsten først som sist.
    Menn på sin side kan prise seg lykkelige for alle hagemøblene, gassgrillen og de forbaska sandalene de slipper å kjøpe.

  1. Vi damer bør selvfølgelig bruke en av de kjipe kveldene til å sortere klesskapet. Lov deg selv at fra nå av skal du kun kjøpe klassiske slitesterke plagg som aldri vil ende sitt liv i en søppelsekk.

  1. Les en bok. Ja, en slik sak med tekst innenfor to stive permer, vet du. Skru av dataen og les! (Dette er mest en oppfordring til meg selv som dessverre glemte hvordan en bok så ut etter at den store datarevolusjonen gjorde sitt inntog en gang på nittitallet).

  1. Ok, da: Gå tur i regnet. Egentlig er jo dette noe av det koseligste som finnes. Hvorfor sitte inne og være sur når man kan gå ut og være blid. Vi liker vel alle gjørme til knærne og begynnende sommerforkjølelser, vi er ikke vikinger for ingenting, liksom. Husk å smile og si hei til alle du møter.

  1. Se på Hellstrøm rydder opp. Jeg blir alltid veldig glad og inspirert hver gang jeg ser denne mannen, som gjør en hver tordenfull aften til en sommerlig sorbet. Det er nesten så jeg får lyst til å prøve meg på en matrett som ikke innebærer bruk av verken kyllingkrydder, mais på boks eller andre lumske ingredienser.

  1. Gjør noe du sjelden får tid til ellers. Som for eksempel sortering av gamle papirer (hvorfor i granskauen har jeg selvangivelsen fra 2003 fortsatt?). Eller oppussing og forpleining av legemet. Ikke at det er noen vits i å fjonge seg, det er jo ingen som ser våre nybarberte legger under regnfrakken likevel.


  2. Stirr tomt ut i lufta i mer enn ti minutter, minst en gang om dagen. Gjerne med åpen munn (pass på at det ikke kommer noen fluer inn). Dette kalles meditasjon. NB. Ser ikke lurt ut, så bør helst utføres utenfor menneskelig rekkevidde.

  1. Ring jobben selv om du har ferie og grin deg til noen ekstravakter.

  1. Gå til nærmeste uteservering selv om det hagler og temperaturen nærmer seg snittet for november. Husk skjerf og gummistøvler. Ta gjerne med en venn eller tre. Bestill en duggfrisk halvliter og plant din snasne bakende på en stol. Her sitter dere til fingrene blir blå og ølen fryser – det er jo sommer, for pokker!

  1. Hvis ingen av rådene funker, så har jeg selsagt et ess i ermet. Reis til sydenland! Eventuelt kan du bare vente til sommerdepresjonen går over av seg selv. For det er jo ikke så lenge til høsten, og skal vi se riktig positivt på det, er det jo like greit med en glidende overgang til dens mer kjente storebror, høstdepresjonen, dukker opp. God sommer!  








2 kommentarer:

  1. Mange gode tips her ja! Dessverre ser det ut til at vi vil få bruk for alle sammen denne sommeren også (med unntak av det siste, for vår del).
    Alltid morsomt å lese i bloggen din, Lupinella!
    Klemklem

    SvarSlett
  2. Godt å kunne være til hjelp ;) Hehe.... Takk for det, ikke alltid like mye aktivitet her (for å si det mildt), men fortsetter været sånn, så... ;) Klem!

    SvarSlett