14.10.11

Tagliatelle med reker og bacon





Dette er ikke en matblogg, men en blogg uten rød tråd - derfor kommer herved tips til en kjempegod og enkel middagsrett! Oppskriften fikk vi egentlig fra en i min svigerfamilie, men jeg regner med det er ok at jeg bringer familiehemmelighetene videre... ;) 



Oppskriften holder til to porsjoner


Finn fram din kule stekepanne og hell i en slump olivenolje. Hakk en liten rødløk (eller en stor, efter behag) og brun i stekepanna, sammen med baconbiter. Vi pleier å bruke 150 g bacon som vi klipper opp i småbiter. Deretter har du i masse ferskpillede reker - så mye dere orker (men spar noen av rekene til senere). Etter noen minutters oppvarming av disse ingrediensene, har du i en boks creme fraiche og et par-tre teskjeer tomatpuré (som danner sausen), sammen med cayennepepper eller chili (ferdig malt). Dette også efter behag. Bland godt. Dette skal putre på middels varme i en 5 minutters tid. I mellomtiden har du gjort klart en kjele med tagliatelle, nok til to. Denne skal kokes i ca. 7 min, rør inn en spiseskje smør etter at du har helt av vannet (se på pakningen).


Serveres med fersk basilikum, sukkererter og litt flere reker (som du har spart) på toppen. Danderes på tallerken som vist på bildet - eller bruk dine kreative evner og dander som du vil. Vel bekomme!

Ps. Vi har variert med pølsebiter i stedet for reker, eller brukt blåskjell og krepsehaler m.m.. Bare å bruke fantasien! 









Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar